Doprava ZDARMA do PPL výdejních míst a boxů při nákupu nad 700 Kč

Pes alergik a omega-3

Možná zprvu nevěřícně kroutíte hlavou, ale ano, i pes může být alergik. Stejně tak jako například kočka nebo králík. Alergie není tedy jen „choroba” nebo možná raději neduha lidské populace, ale bohužel se týká i zvířecí říše. Navíc velmi rozšířená neduha. A tak není nic neobvyklého, že alergii můžete u svého čtyřnohého parťáka vypozorovat i vy.

Jak alergiím předcházet?

Je důležité říci, že nebylo ještě dostatečně vědecky podložené, proč alergie u psů vlastně vznikají. Nelze tedy doporučit jedno konkrétní řešení, které by zařídilo, jak alergiím předcházet. Ale žádnou paniku! Nic není ani černobílé, ani tak horké, jak se to uvaří. Pokud jde tedy o jistou prevenci, určitě nic nezkazíte kvalitní stravou, dobrou životosprávou, pravidelným pohybem a dostatkem komplexní péče. Nicméně to, že se alergie neprojeví to bohužel nezaručí.

Stejně jako my lidé, jsou zvířata vystavována stále většímu tlaku, stresu, novým potravinám a chemikáliím, které se do krmiva mnohdy přidávají. To všechno je zkrátka zákon akce a reakce na dobu, ve které všichni žijeme a my se s tím musíme vypořádat. A to doslova.

Jaké jsou symptomy u alergického psa?

Abyste si byli jistí, že se jedná opravdu o alergii, je důležité vypozorovat symptomy. Takový první „red flag” může být intenzivní drbání na uších, v tříslech či na břiše nebo vykusování srsti a tlapek.

Jaké jsou nejčastější psí alergeny?

  • Pyl (trávy, plevele, stromy)
  • Plísně
  • Roztoči z domácího prachu
  • Blechy
  • Potraviny

Jak léčit alergii u psa?

Samozřejmě záleží na tom, o jakou konkrétní alergii se jedná a až poté je možné stanovit definitivní diagnózu. Nicméně pojďme se na to podívat více zeširoka, obecněji. Psí alergie nejdou bohužel zcela vyléčit, stejně jako u jejich dvounohých páníčků. Jde je pouze kontrolovat a zmírnit jejich následky, popřípadě se vyvarovat faktorům, které je vyvolávají. Ať tak či tak, je to běh na dlouhou trať.

Suplementace

Vyvážená strava, vitamíny a doplňky stravy jsou základem úspěchu. Například omega-3 mastné kyseliny mají pozitivní účinek na kardiovaskulární, nervový, respirační a trávicí systém. Zároveň zmírňují zánět v kůži a při pravidelném podávání zlepšuje její celkovou kvalitu.

Co vlastně jsou omega-3 mastné kyseliny?

Jedná se o mastné kyseliny, které jsou velmi důležité pro mnoho životních funkcí. Podporují správnou činnost očí, mozku, srdeční soustavy, mají protizánětlivé účinky a nakopávají imunitu.

Jak suplementovat omega-3 mastné kyseliny?

Nejprve zkuste přírodní cestu, která je trávicímu traktu psa nejbližší. Jedná se třeba o lososový a lněný olej, ryby - losos, makrela, sardinky, tuňák, potom také lněná semínka, olej z mikrořas a další. Olej z mikrořas je mimo jiné skvělou alternativou pro pejsky s alergií na ryby! Proto je také součástí Aller-Immunity Complex.

Tyto zdroje můžete poměrně lehce implementovat do psího jídelníčku. A to ať už krmíte suchým krmivem nebo živou stravou. Do granulí nadávkujte několik kapek rybího oleje nebo přidejte pár kousků masa. A stejně tak lze stejným systémem aplikovat zdroje mastných kyselin i do vařeného masa se zeleninou a rýží. Psovi to zpestří chuťové pohárky a navíc, aniž by prokoukl fintu fň”, podpoříte jeho zdraví.

Pamatujte, že omega-3 mastné kyseliny jsou pro tělo hojivé. Samozřejmě se poraďte se svým veterinářem, jakou cestu při léčbě alergií volit, ale nasazením těchto prostředků určitě nic nezanedbáte.